Biti misionarka

 

Autor: S. Renata Relja

 

Utorak, 19. listopada 2010.                                                          

 

Poštovani slušatelji duhovnih poticaja danas ćemo razmišljati o tome što znači biti misionarka. Svoje razmišljanje potkrijepit ću porukom pape Benedikta XVI. za svjetski misijski dan koji ćemo obilježiti u nedjelju 24. listopada. „Krist uspostavlja novi odnos između čovjeka i Boga. „On nam objavljuje da je Bog ljubav (1 Iv 4,8) te nas ujedno poučava da je nova zapovijed ljubavi osnovni zakon ljudskog savršenstva, pa prema tome i preobrazbe svijeta. Tako ona onima koji vjeruju u božansku ljubav donosi sigurnost da je svim ljudima otvoren put ljubavi i da nije uzaludan napor oko uspostave bratstva“. Možemo reći da je srce misionarskog života ljubav. Biti misionarka znači voljeti. Voljeti Boga Oca u Duhu, Isusa iz Nazareta – Ljubljenoga Sina. Biti misionarka znači voljeti također druge ljude: svih rasa, svih nacija, siromašne i bogate, slabe i odbačene, one koji čvrsto vjeruju, one koji ne vjeruju, one koji nas preziru, one koji nas ne vole, one koji su daleko, one koji su blizu, one koji žive s nama, one koji rade s nama. Djecu i mlade, odrasle, ljude i žene, starije osobe i bolesne. Biti misionarka znači voljeti sve ljude.

Biti misionarka je zvanje radosti i potpunog darivanja same sebe. To je zvanje koje se rađa Božjim pozivom, osobnim iskustvom, neizmjernom ljubavlju koju ima Bog za nas. Pozvane smo kao Marija da dopustimo da Bog učini svoje djelo u našim životima. Nadalje, biti misionarka znači ljubiti i dati svoj život iz ljubavi, dati sve: svoje snage, sposobnosti, posao, zdravlje, molitvu, svoj život i svaki dan do kraja. Biti misionarka znači slijediti Isusa, dati život, nositi veliku novost da NAS BOG NEIZMJERNO VOLI. To znači dijeliti radost: da nam Isus daruje život, angažirati se u izgradnji novoga svijeta, da su svi djeca nebeskog Oca, da su svi braća i sestre međusobno. Svoje razmišljanje ću završiti molitvom za misionare:

„Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim misionarima u svijetu, koji su se darovali za dobro drugih u Tvojoj Crkvi, na bilo kojem kontinentu, da budu uvijek radosni u svom darivanju, neumorni u svom služenju, velikodušni u svojoj žrtvi; njihov primjer neka potiče i druga srca da poslušaju i slijede Tvoj poziv. Amen“.