Misionarka za sve ljude svijeta

 

Autor: S. Renata Relja

 

Ponedjeljak, 18. listopada 2010.                                                          

 

Poštovani slušatelji Duhovnih poticaja Živoga vrela započinjemo s molitvenim tjednom povodom 84. misijskog dana kojega ćemo obilježiti u nedjelju 24. listopada. Zato vas pozivam da poslušate moje osobno svjedočanstvo zašto sam misionarka za sve ljude svijeta.

Kada sam bila mlada djevojka u meni je bila goruća želja da bi željela dati svoj život za Isusa Krista koji me je prvi ljubio a tako i za sve ljude koji su potrebni ljubavi, pomoći, osmjeha i zagrljaja. Tako sam prije 9 godina ušla u samostan sestara Franjevki Marijinih misionarki, sretna da sestre žive u međunarodnim zajednicama i da su od samog početka misionarke. Činilo mi se premalo živjeti samo u vlastitoj državi, jer sam u sebi osjetila misijski duh, koji obuhvaća sve ljude svijeta. Svi ljudi su naša braća i sestre bez razlike na boju kože, kulturu, jezik... jednostavno svi žeđamo za ljubavlju, prijateljstvom i dobrim odnosima.

Mislim da je glavno poslanje svakoga čovjeka, a još više misionara i misionarki – LJUBAV. To je najbolje opisao sv. Pavao u svojoj poslanici Korinćanima: „Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao vjeru da bih i gore premještao a ljubavi ne bih imao – ništa sam“ (1 Kor 13.3). Prava ljubav ukorijenjena u Isusu je snaga za sve izazove misijskoga života. Ako prihvaćam sebe, istinski ljubim Boga, onda se ta ljubav kao posljedica poput rijeke izlijeva na sve ljude. To znači pustiti da ljubav slobodno djeluje.

Po primjeru naše Majke Utemeljiteljice blažene Marije od Muke Kristove i ja mogu s pouzdanjem reći: „Moja Domovina je cijeli svijet“, jer bilo gdje da živim uvijek sam kod kuće. Zato je za mene biti misionarka veliki izazov. Ponekad je i teško, ali u tim trenutcima utjeha mi je sam Isus Krist koji je iskusio križ i trpljenje. Svojim životom je pokazao da zadnju riječ nema smrt nego život po uskrsnuću. I kao što je nekada prije 2000 godina Isus poslao svoje učenike u misije, također i mene danas šalje po svojim riječima koje je zapisao Evanđelist Matej: „Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovijedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta“ (Mt 28,18b-20).