Radost u Bogu

 

Autor: s. Marijana Selak

Ponedjeljak, 13. rujna 2010.

 

Mir Vam i dobro!

 

Raduj se! Gospodin je s tobom! Ne boj se! Kako ohrabrujuće zvuče ove riječi koje Gospodin po svojemu anđelu poručuje Blaženoj Djevici Mariji. Koliko puta i nama Gospodin, baš kao Mariji, kaže: Raduj se! Ne boj se! Ja sam s tobom! Dopiru li svaki put do nas ove riječi? Toliko je razloga u našemu životu za radost, počevši od svakodnevnih sitnica koje život čine ljepšim pa do velikih djela koje Bog čini u svima i po svima nama. Zar nije veliko to što postojimo, što nam je Bog u svojoj dobroti darovao sva dobra i što se brine o nama? Prepoznajemo li Božje darove u nama i oko nas…? Kakva je naša radost? Znamo li se mi, uistinu, radovati? Znamo li kao Marija biti radosni za sve što nam Bog daje i čini u našemu životu? Isus nas poziva da činimo Božja djela. Dopuštamo li mi da se Božji darovi nastane u nama i donesu ploda? Jesmo li poput Marije bez puno pitanja i odgovora predani Bogu? Doživljavamo li sve kao dar?

 

Marija svom dušom veliča Gospodina i njezin duh klikće od neizrecive radosti, jer joj Bog učini velika djela. U svojoj poniznosti i skromnosti ona izgovara: Evo službenice Gospodnje. I upravo u svojoj malenosti i jednostavnosti Marija postaje najblagoslovljenijom ženom među svim ženama, Majkom Sina Božjega, Majkom svakog čovjeka.

 

Poštovani slušatelji, i nama treba Marijina poniznost i radost kako bismo dostigli više ciljeve. Treba nam Marijina vjera kako bismo se predali Bogu. Zato molimo zajedno s Marijom da joj postanemo bliži i sličniji kako bi i naša duša mogla klicati i radovati se u Bogu Spasitelju.

 

Mir vam i dobro!